Välkommen till en heldagsföreläsning om KBT vid smärta. Föreläsningen är skräddarsydd för dig som träffar patienter eller klienter som lider av långvarig smärta och vill bredda din repertoar.

Heldagsföreläsningen ingår i ett kurspaket med fördjupning i KBT som riktar sig till dig som är verksam inom hälso- och sjukvård och kommunala verksamheter. Se mer information under rubriken ”Kurspaket”.

Innehåll

Föreläsningen fokuserar på kognitiv beteendeterapi (KBT) vid långvarig smärta. Den omfattar en genomgång av teoretiska grunder, utvald aktuell forskning och praktisk tillämpning av tekniker inom KBT för långvarig smärta. Erfarenhetsbaserad inlärning sker även med hjälp av gruppövningar.

Målgrupp

Du som arbetar med bedömning och psykologisk behandling eller rådgivning relaterat till långvarig smärta. Du får gärna ha grundläggande kunskap om KBT. 

Upplägg

Undervisning varvas med gruppövningar.

Kurspaket

Föreläsningen ingår i ett kurspaket som riktar sig till dig som är verksam inom hälso- och sjukvård och kommunala verksamheter. Paketet innehåller fem delkurser som ger dig en fördjupning i några av de vanligaste behandlingsområdena för KBT:

  • stress och utmattning
  • depression
  • hälsoångest
  • smärta
  • OCD

Kurserna (som presenteras här på hemsidan inom kort) erbjuds löpande och kan med fördel bokas som paket med rabatt. Självklart går det även bra att läsa dem i urval.

Syftet med kurspaketet är att ge dig en kompetenshöjning inom KBT-behandling. Vi ger dig praktiska färdigheter, ett teoretiskt ramverk och en orientering i aktuell forskning.

Lärare

Sophia Åkerblom

Leg. psykolog, docent och specialist inom klinisk vuxenpsykologi

KBT vid smärta

Anmäl dig här

KBT vid smärta

  • Vårt nyhetsbrev ger dig bl. a. kontinuerlig information om vårt utbildningsutbud, information om våra café-kvällar och andra kostnadsfria arrangemang, tips om intressanta inlägg på vår blogg samt senaste nytt inom vår behandlingsforskning.