Datum

Inga aktuella datum

Plats

Kognio, Skomakaregatan 13 i Lund

Antal platser

Max 20 deltagare

Två halvdagsföreläsningar om KBT vid hälsoångest. Utbildningen är skräddarsydd för dig som träffar patienter eller klienter med hälsoångest och vill bredda din repertoar.

Dessa två halvdagsföreläsningar ingår i ett kurspaket med fördjupning i KBT som riktar sig till dig som är verksam inom hälso- och sjukvård och kommunala verksamheter. Se mer information under rubriken ”Kurspaket” nedan.

Innehåll

Hälsoångest innebär att man oroar sig överdrivet mycket för, eller är upptagen av att ha eller utveckla en allvarlig sjukdom. Problematiken är mycket vanlig inom bland annat primärvården men missas ofta.

Utbildningen kommer att ge dig en modell för hur man kan se på problematiken ur ett KBT-perspektiv. Den presenterar hur du kan arbeta med hälsoångest, från bedömning till behandling. Eventuella svårigheter, som kan uppstå, kommer att diskuteras, samt hur du går vidare med dessa.

Målgrupp

Du som arbetar med bedömning och psykologisk behandling/rådgivning relaterat till hälsoångest inom exempelvis hälso- och sjukvården och kommunala verksamheter. Du får gärna ha grundläggande kunskap om KBT. 

Upplägg

Två förmiddagar med föreläsningar, diskussioner och gruppövningar.

Kurspaket

Halvdagarna ingår i ett kurspaket som riktar sig till dig som är verksam inom hälso- och sjukvård och kommunala verksamheter. Paketet innehåller fyra delkurser som ger dig en fördjupning i några av de vanligaste behandlingsområdena för KBT:

 • stress och utmattning
 • depression
 • hälsoångest
 • smärta

Kurserna erbjuds löpande och kan med fördel bokas som paket med rabatt. Självklart går det även bra att läsa dem i urval.

Syftet med kurspaketet är att ge dig en kompetenshöjning inom KBT-behandling. Vi ger dig praktiska färdigheter, ett teoretiskt ramverk och en orientering i aktuell forskning.

Lärare

 • Björn Sindre Jalamo

  Björn Sindre Jalamo

  Legitimerad psykolog

  Legitimerad psykoterapeut, specialist i klinisk vuxenpsykologi och handledare med inriktning KBT.

Mycket bra! Härlig föreläsare som kommer med intressanta reflektioner som bjöd in till bra diskussioner!

Mycket bra och intressant föreläsning. Björn gör det begripligt och har ett pedagogiskt upplägg.

Engagerad, mänsklig och varm föreläsare. Bra selektion av information. Interaktivt, intressant, tydligt.

Fantastisk föreläsare. Kunnig och väldigt sympatisk. Lättillgänglig när det gällde att svara på frågor.