Studierektorn har ordet: Inför julen 2022

Studierektorn har ordet: Inför julen 2022

Det gångna året bjöd på ett skakigt omvärldsläge men på Kognio sågs nya glädjeämnen med platsbunden undervisning och ett succéartat 30-årsjubileum. Under det nya året byter Kognios hemsida skepnad, utökar och vidgar kursutbudet med förhoppningen om att kunna erbjuda något i KBT för alla.

Julen står för dörren, vintern är här och jag förvånades igen över hur fort året tar slut. Kanske har det med åldern att göra, men förmodligen också med att det har hänt mycket. 2022 har varit ett omtumlande år på flera plan. Delar av Europa har satts under brand, svensk säkerhetspolitik har dramatiskt omvärderats, klimatförändringarna och energikrisen har bidragit till att det har blivit allt dyrare att leva. Vad detta för med sig för den enskilde av umbäranden är svårt att överblicka, men man kan inte komma ifrån att årets julfirande kommer att bli annorlunda – nu när ”svångremmen” behöver dras åt.

På Kognio har året också varit händelserikt. Sedan covid-viruset släppt sitt grepp kunde vi med glädje återuppta all undervisning på plats i våra nya, mycket fina lokaler. Att få tillfälle att umgås, fika och prata med varandra gör att tillvaron blir så mycket mer trivsam! Tidigt i höstas genomförde Kognio det hittills största projektet sedan starten 1990: ett något pga pandemin försenat 30-årsjubileum. Under 4 dagar gästades vi av flera av landets mest namnkunniga föreläsare – Anna Kåver, Paul Perris, Åsa Nilsonne, Alexander Rozenthal samt några av våra lokala mycket skickliga lärare – Per Johnsson och Henrik Freidlitz. Vi passade dessutom på att presentera vår nya ”logga” och inom kort presenterar vi en ny hemsida med nytt utseende och och nya funktioner.

Förhoppningsvis kommer år 2023 bli något lugnare och ge oss alla en tryggare värld att leva i. För oss på Kognio gäller det att komma in i ”nya gängor”.  Utöver grundutbildningen i KBT kommer vi att fortsätta vår satsning på kurserna i schematerapi, introduktionskurserna och workshopen i PTSD. Dessutom erbjuds boosterkurser till KBT:are som nyligen utbildats vid Kognio (alumni-studenter) men också till terapeuter med steg-1 respektive steg-2 kompetenser, som skaffat sig några års erfarenhet och är i behov av fördjupning och/eller vidgad kompetens i KBT. Vår  ambition är att det hos oss ska finnas något för alla att förkovra sig i – och att det ska kännas naturligt att vända sig till Kognio.

Så, med detta sagt, önskar jag er alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

Jan-Erik