Studierektorn har ordet: En tidig vårhälsning

Kontrasternas tid är ännu inte förbi. Nyss hemkommen från en härlig solsemester slås jag av hur snabbt man med moderna kommunikationsmedel kastas från sol och värme till snö och kyla och redan börjar längta efter ljusare tider.

Åter tillbaka i arbete, med möten av olika slag, samtal med lärare och personal på Kognio, för att se till att alla som vistas i våra lokaler trivs och får något positivt att ta med sig. Här har det hänt en del, vill jag lova. Nya växter från en favoritbutik i Malmö har gjort lokalerna grönare och mer levande. Föreläsningssalen har fått nya gardiner, vilket jag tycker gör mycket för rummets trivsamhet. Nu saknas bara de nya undervisningsborden och stolarna som snart är på plats.

Ingen har väl vid det här laget missat att vår logga har fått ett nytt utseende, där pricken över i:et (i Kognio) med de tre kanterna i olika färger symboliserar KBT:ns grundstenar: tankekänslahandling. Eftersom Kognio inte längre är en vårdgivare tyckte vi att devisen ”ett centrum för KBT” var inaktuell och därför strök vi den delen från loggan. Vi heter nu kort och gott Kognio,  med devisen “Från tanke till handling”! Detta innebär naturligtvis inte att vi ger avkall på att vara ett centrum för KBT. Vi satsar alla våra resurser på att leva upp till det men numera främst i utbildningsfrågor.

Det nya avspeglas också i färgskalan som återfinns i loggan och på hemsidan. Det familjära har varit vår utgångspunkt i valet av de varmare nyanserna. Vi vill med detta säga att vi strävar efter att skapa en studiemiljö och arbetsmiljö med hemkänsla som vi hoppas att alla ska kunna trivas i.

Hemsidan har fått ett nytt ansikte och innehåller en del nytt. Framför allt ett utvidgat kursutbud och vi hoppas att alla KBT:are ska hitta något som passar och lockar. Vi försöker vara så aktuella som möjligt i våra val av kurser utan att ge avkall på sådant som vi vet att tidigare studenter har behov av – att både få en ”booster”, fördjupa eller fortbilda sig i. På hemsidan publicerar vi numera under rubriken Nyheter (det som tidigare hette “Blogg”) sådant som vi tror kan intressera våra läsare – relevant forskning, artiklar i media och bokrecensioner. 

Med detta sagt hoppas jag att vi kan se fram emot ett möte med både ”gamla” och ”nya” studenter och tillsammans kunna möta den kommande våren med tillförsikt.

Jan-Erik